Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Баща ми се усмихва отгоре, коментира емоционалният Бътън

Баща ми се усмихва отгоре, коментира емоционалният Бътън

74
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън бе особено емоционален след квалификацията за Гран при на Великобритания. Той е със специална розова каска в памет на баща си Джон, който почина внезапно през януари.

Световният шампион за 2009 г. заяви още преди началото на уикенда, че Силвърстоун едва ли ще пасне на МР4-29. В променливите условия на пистата обаче англичанинът преживя какво ли не. Първо едва прескочи Q1, след като най-доброто му време не бе зачетено заради излизане от пистата. След това се възползва от подобрените, но все още сложни условия. В края на Q3 заложи на още една бърза обиколка и излезе трети.

Беше доста емоционален тур при прибирането. Квалификацията си е квалификация, състезанието е утре, но когато направиш обиколка пред родните фенове, от която си доволен, е страхотно. И старото момче щеше да е щастлив – това щеше да означава много за него. Тук имам такава подкрепа, направо е невероятно. Толкова хора носят розово в памет на баща ми. Той със сигурност ми се усмихва отгоре – коментира Дженсън.

Въпреки чудесната позиция на грида пилотът на Макларън не си прави илюзии относно скоростта на болида и шансовете си в надпреварата:

Улесних си живота, класирайки се толкова напред на решетката, но въпреки това трябва да сме реалисти. Искам да съм положително настроен, ще ми се да говоря за борба за подиум. Ако ситуацията е като днешната, това би било възможност, стига да взимаме правилните решения и да имаме точната стратегия. Но при стандартна надпревара на сухо ще е сложно. Въпреки всичко е прекрасно да се класираш толкова добре у дома. Темпото ни бе на ниво – не спрямо Мерцедес, а в сравнение с останалите екипи при тези условия. Ще дадем 100%, максимума от себе си, за да постигнем добър резултат и в надпреварата.