Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бащата на Алонсо горд със сина си,италианската преса критикува Ферари

Бащата на Алонсо горд със сина си,
италианската преса критикува Ферари

46
0

Бащата на Фернандо Алонсо Луис бе първият човек, поздравил младия испанец след първата му победа във Формула 1. Алонсо-старши изрази гордостта си от постижението на сина си, въпреки че лично за него се оказа, че по-ценният успех е световната титла по картинг на състезателя на Рено.
След вчерашната Гран при на Унгария Фернандо стана най-младият пилот в историята на Формула 1, печелил състезание. Той подобри рекорда на Брус Макларън, който триумфира за първи път в Гран при на САЩ на Себринг пред 1959 г., като тогава е на 22 години и 104 дни. Понастоящем Алонсо е на 22 години и 27 дни.
Междувременно пресата в Италия не прие леко вчерашното фиаско, което претърпя тимът на Ферари. “Нека кажем истината: беше болезнено. Видяхме Барикело да губи колело и да се разбива сякаш кара Трабант”, пише “Ла Република”. “Ферари, не може да стане по-лошо. Това беше огромен, унизителен удар, при това на пистата, където миналата година тимът празнуваше непобедимостта си”, се казва в репортажа на “Гадзета дело спорт”. “Кориере дела Сера” пък благодари на Господ за съществуването на Фернандо Алонсо, който отнел ценни точки от Райконен и Монтоя.