Начало MotoGP News Бастианини недоволен от представянето си в Гран при на Индонезия

Бастианини недоволен от представянето си в Гран при на Индонезия

167
0
Eнеа Бастианини
Eнеа Бастианини, снимка Грезини Рейсинг

Енеа Бастианини бе недоволен от представянето си в Гран при на Индонезия. Пилотът на Грезини Дукати продължава да е лидер в шампионата след първите две състезания от сезон 2022 в MotoGP. Той заяви, че в момента първото място във временното класиране не е особено значение, имайки предвид трудностите, които е имал в надпреварата на пистата Мандалика.

Победителят в Гран при на Катар има крехка преднина от две точки в шампионата пред Брад Байндър от КТМ. Италианецът имаше големи затруднения в дъждовната Гран при на Индонезия. В крайна сметка той успя да се стигне до 11-то място, след като в края на първата обиколка бе в дъното на колоната.

Опитът на Бастианини с мотоциклет от MotoGP в мокро време е доста оскъден. Преди състезанието в Индонезия, той е участвал само в две дъждовни надпревари във висшия клас, като двете състезания бяха от флаг до флаг.

Макар че продължава да води в класирането на MotoGP след първите две състезания, Бастианини каза, че този факт не е толкова важен. Оттук нататък неговият приоритет е подобряването на карането на мокра писта. 

„Не бях много доволен от това състезание, защото предпочитам условията да останат сухи“, каза Бастианини.

„Стартирах много бавно в Индонезия и след това загубих много позиции. Но след седем, осем обиколки повиших темпото си. В края на надпреварата бях бърз и успях да възстановя някои позиции. Борих за осмото място, когато Байндър ме изпревари във втория завой. След това излязох от очертанията на пистата. Просто беше невъзможно да остана на тази позиция.“

„Отново съм лидер в шампионата. Това не е много важно за мен. Искам да се представя по-добре в бъдещи надпревари, при които вали дъжд.“

Това е третият пореден сезон, в който сателитен пилот оглавява класирането след първите две състезания от кампания в MotoGP. Миналата година това стори Йохан Зарко от отбора на Прамак Дукати, а през 2020 г. Фабио Куартараро направи същото. Французинът караше за тима на Ямаха SRT.