Начало MotoGP News Бастианини пропуска уикенда в Льо Ман, Петручи го замества

Бастианини пропуска уикенда в Льо Ман, Петручи го замества

123
0
Енеа Бастианини, Дукати
Енеа Бастианини, снимка Дукати

Енеа Бастианини пропуска уикенда в Льо Ман. Пилотът на Дукати продължава възстановяването си от травма на рамото, получена по време на спринта в Портимао. На негово място ще кара бившият заводски пилот на Дукати Данило Петручи.

Бастианини бе определян за един от претендентите за титлата през тазгодишната кампания в MotoGP. За съжаление дебютният уикенд на италианеца със заводския отбор на Дукати започна по ужасяващ начин след като бе ударен от Лука Марини (VR46 Дукати) по време на спринтовото състезание в Портимао. В резултат на инцидента Бастианини получи фрактура на дясната лопатка. Така той пропусна същинското състезания в Поругалия, както и уикендите в Аржентина и САЩ. В Остин той бе заменен от резервния пилот на Дукати Микеле Пиро.

Бастианини опита да се върне по време на уикенда на Херес. Състезателят на Дукати участва в първите две свободни тренировка на испанското трасе. За съжаление той реши да преустанови участието си в началото на втория ден от уикенда заради силни болки в рамото. Така той не се включи в спринта и основното състезание на Херес

Сега Бастианини продължава възстановяването си от травма на дясното рамо. Целта на него и Дукати е завръщане в домашната надпревара на пистата Муджело, която ще се проведе на 11 юни.

„Съжалявам, че няма да мога да участвам в уикенда за Гран при на Франция в Льо Ман, където миналата година спечелих фантастична победа. За съжаление все още не съм напълно възстановен. След Льо Ман световният шампионат ще има триседмична пауза. По време на нея ще направя всичко възможно да се възстановя навреме за домашния ми кръг в Муджело“, сподели Бастианини.

Бастианини ще бъде заменен от Данило Петручи. 32-годишният състезател ще се завърне в падока на MotoGP след близо едногодишна пауза. Петручи записа последния си старт в кралския клас в последното издание на Гран при на Тайланд. Тогава той караше мотор на Сузуки на мястото на Жоан Мир.

Петручи познава много добре обстановката в Дукати. Италианецът бе част от заводския екип на марката от Болоня през 2019 и 2020 г. и записа две победа. Едната от тях бе в Муджело, а другата- в Льо Ман. Сега той кара за тима на Барни Дукати в WSBK.

„Развълнуван съм, че отново ще се състезавам в MotoGP, макар да, че Енеа ще пропусне още едно състезание. В Льо Ман спечелих последното си състезание в MotoGP именно на борда на Дуктати Десмоседичи. За мен ще бъде чест да изпробвам мотора на световните шампиони и да нося костюма, с който съм печелил в миналото. Това е неописуема емоция. Нямам търпение да се върна на пистата с екипа на Дукати. Благодаря на Барни, че ми позволи да се възползвам от тази възможност, както и на Дукати, че се сетиха за мен“, каза Петручи.