Начало MotoGP News Бастианини ще се включи в уикенда на Херес

Бастианини ще се включи в уикенда на Херес

126
0
Енеа Бастианини, Дукати
Енеа Бастианини, снимка Дукати

Енеа Бастианини ще се завърне в падока на MotoGP. Италианецът получи лекарско разрешение да участва в предстоящия състезателен уикенд на пистата Херес. Това ще бъде първи пълен уикенд за Бастианини като заводски състезател на Дукати.

Бастианини се присъедини към заводския отбор на Дукати в началото на миналата година. Италианецът си партнира с действащия световен шампион Франческо Баная.

25-годишният състезател бе определян за един от претендентите за титлата през тазгодишната кампания в MotoGP. За съжаление дебютният уикенд на Бастианини със заводския отбор на Дукати започна по ужасяващ начин. Италианецът бе ударен от Лука Марини (VR46 Дукати) по време на спринтовото състезание в Портимао. В резултат на инцидента Бастианини получи фрактура на дясната лопатка. Така той пропусна същинското състезания в Поругалия, както и уикендите в Аржентина и САЩ.

По-рано тази седмица Бастианини взе участие в частен тест на пистата Мизано, за да прецени състоянието си. След това италианецът замина за Херес с намерението да се състезава. Разбира се, състезателят на Дукати мина последен медицински преглед на пистата

Днес от MotoGP потвърдиха, че Бастианини е преминал успешно медицинските прегледи и ще участва в петъчните тренировки на пистата Херес.

„Състезателят на MotoGP № 23 Енеа Бастианини бе обявен за годен след медицинския преглед в Херес“, се казва в кратко изявление на MotoGP.

Бастианини не бе заменен в Гран при на Аржентина, докато в Остин на негово място кара Микеле Пиро. Резервният пилот на Дукати финишира 11-ти в изпълненото с катастрофи състезание в Тексас.


Междувременно Марк Маркес (Хонда) и Пол Еспаргаро (Tech3 GasGas) продължават да отсъстват от стартовата решетка на MotoGP. Състезателят на Хонда продължава възстановяването си от фрактура на палеца. Маркес се надява да се върне за следващия рейс уикенд във Франция и ще бъде заменен от Икер Лекуона. В същото време не се знае кога ще бъде завръщането на по-малкия брат Еспаргаро. Испанецът претърпя тежка катастрофа във втората тренировка в Портимао и получи множество фрактури. На негово място кара Йонас Фолгер.