Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: 9-то място бе възможният максимум; Перес: Албърт парк подчерта проблемите ни

Бътън: 9-то място бе възможният максимум; Перес: Албърт парк подчерта проблемите ни

25
0
Дженсън Бътън

9-та и 11-та позиция – едва ли някой в Макларън е очаквал преди сезон 2013 г. във Формула 1, че шефът на тима Мартин Уитмарш да обяви тези позиции за реално отражение темпото на МР4-28 в момента. На тези места обаче се класираха Дженсън Бътън и Серхио Перес в Гран при на Австралия.

Англичанинът обясни преди надпреварата, че единствено в променливи атмосферни условия може да се надява на нещо повече от първия кръг за годината. Времето обаче остана хубаво почти през цялата дистанция, а няколкото капки вода в отделни моменти не бяха достатъчни, за да разместят значително колоната.

Като се има предвид, че съм печелил това състезание три пъти в кариерата си, трябва да призная, че след днешното девето място няма с какво толкова да се похваля. Можем обаче да сме сравнително доволни от постигнатото в Мелбърн. Надпреварата бе сложна, колата ни все още не е достатъчно бърза, но всички свършиха страхотна работа, за да вземем каквото можем – коментира Бътън. – Взех две точки и вече имам 1001 общо в кариерата си, както ме уведомиха след финала. Честно казано, не мисля, че можех да спечеля повече. Автомобилът ни има нужда от сериозна работа преди да е на конкурентоспособно ниво. Предстоят ни няколко трудни дни преди Малайзия. Надявам се да разберем повече за болида и да извлечем повече от него в следващия кръг.

Състезателният дебют на Перес в тима от Уокинг не бе никак лесен. Мексиканецът направи добър старт, но след това недостатъчната скорост на автомобила не му позволи да се бори за по-сериозен прогрес.

– Това беше една много, много трудна надпревара. Почти стигнах зоната на точките, но не успях да взема десетото място. Да финишираш 11-ти винаги е разочароващо, но според мен с Дженсън карахме доста добре днес. Всъщност отидох да го поздравя за това, че успя да завърши девети. Инженерите ни са наясно, че автомобилът не е толкова бърз, колкото трябва да бъде. Сега обаче съм част от най-добрия тим във Формула 1 и съм сигурен, че нещата ще се подобрят бързо. Албърт парк така и така не пасна особено на МР4-28 – всъщност трасето подчерта проблемите ни. Надявам се на по-добро представяне на Сепанг – каза Перес.