Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Аз съм световният шампион!

Бътън: Аз съм световният шампион!

34
0

– Аз съм световният шампион! – триумфално повтаряше Дженсън Бътън в пресцентъра на пистата Интерлагос.

Факт – след Гран при на Бразилия, в която англичанинът финишира пети, а отборът му спечели и титлата при конструкторите във Формула 1. 29-годишният англичанин, който години наред се бореше с автомобилите на свое разположение, се изкачи на върха на автомобилния свят и определено нямаше намерение да скромничи.

– Направих най-доброто състезание в кариерата си и определено се наслаждавам на момента. Пилотската и конструкторската титли – всички ги заслужават след толкова трудните времена, които преживяхме през зимата. Списъкът с хора, на които трябва лично да благодаря, е твърде дълъг, за да изброявам всички. Но всички те знаят кои са и колко много означаваше подкрепата им за мен през годините. На всички във фабриката в Бракли – благодаря за упоритата работа и за това, че създадохте един фантастичен автомобил – бе емоционалното изявление на Дженсън.

Съотборникът му Рубенс Барикело прие личната си загуба с изключителен финес. Той не само прие победата на Бътън, но и му предостави личния си самолет, за да може Бътън да се прибере във Великобритания днес.

– Колкото и да съм разочарован от резултата за себе си, не мога да не съм доволен за сезона си с Браун Гран при. Невероятна година, като се има предвид ситуацията, в която се намирахме точно преди началото на сезона. Искрено се радвам за Дженсън – като за приятел. Той е невероятен шампион. Беше истинска битка, борих се наистина здраво, но той спечели първата половина на сезона – призна Рубенс.