Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Базата, от която тръгваме, е отлична

Бътън: Базата, от която тръгваме, е отлична

23
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън описа като отлични базовите характеристики на новия болид на Макларън и с усмивка на лицето заяви, че първият ден на тестове за сезон 2012 г. е преминал без проблеми.

Сутринта направихме проверка на системите, аеродинамиката, позицията в кокпита, температурите, всичко – описа работата си световният шампион за 2009 г. – След обяд завъртяхме и по-дълги серии, като в моята поредица от 15 обиколки износването на гумите бе добро.

Според Дженсън за разлика от миналия сезон сега гумите няма да се изхабяват така бързо, но е много трудно да оцени качествата им отделно при положение, че целият болид е толкова различен. Бътън описа, както и Марк Уебър, че усеща много по-малко сцепление спрямо 2011 г. Поведението при спиране е доста различно, цялостният процес е нов.

Той обаче е щастлив от по-ниската си позиция в кокпита, която по принцип предпочита и добрия баланс на болида още от първия ден.

Дженсън отбеляза още, че не е изненадан от факта, че носът на неговият болид е различен от този на съперниците, като каза, че просто Макларън от 2-3 сезона се различават от останалите.