Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Беше привилегия и чест да карам с номер 1

Бътън: Беше привилегия и чест да карам с номер 1

38
0
Гран при на Япония,Дженсън Бътън

Дженсън Бътън (Макларън) отпадна окончателно от борбата за световната титла във Формула 1 през 2010 г. след Гран при на Бразилия, но не съжалява след един изпълнен с наистина много събития за него сезон.

– Определено е разочароващо, че отпаднах от битката за титлата в Бразилия, но пък останах много доволен от състезанието си там и вече нямам търпение за още едно такова представяне този уикенд. Миналия сезон постигнах прекрасен резултат в Абу Даби – напрежението от борбата в първенството беше паднало от гърба ми и бях свободен да се състезавам колкото и както искам. Направих страхотно каране, имахме брилянтен двубой с Марк [Уебър] чак до последната обиколка и бях на подиума – коментира англичанинът преди последния старт за годината.

На трасето Яс Марина Дженсън за последно ще излезе с номер 1 на своя МР4-25.

– Надпреварата ще е последната с шампионския номер на колата ми. Поне за тази година! Беше страхотна привилегия и истинска чест да го нося през целия сезон и искам да се сбогувам с него възможно най-добре. Надявам се финалът на шампионата да е наистина впечатляващ – допълни той.