Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън доволен от колата, Хамилтън спести комплект меки гуми

Бътън доволен от колата, Хамилтън спести комплект меки гуми

76
0
Люис Хамилтън

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън отново бяха единствените в състояние да се борят поне отчасти с Ред Бул по време на квалификацията за Гран при на Китай. Днес англичаните бяха и улеснени в известна степен от ранното отпадане на Марк Уебър от битката, но скоростта им отново не стигна да атакуват първата позиция.

След Q2 си помислих, че може да гоним и полпозишън днес, но един поглед към времето на Себастиан [Фетел] показва, че второ място реално бе максимумът – призна Бътън, който ще е на първа редица до германеца. – И въпреки всичко е страхотно, че сме в топ 3. Определено измъкнахме всичко от колата. Снощи направихме някои промени по настройките. Според мен има още неща, които трябва да се подобрят, за да предизвикаме Ред Бул, но положеният и досега труд е огромен – благодаря за това. Поведението на автомобила бе постоянно целия следобед, а утре може да направим добро състезание от тази позиция – допълни той.

Съотборникът му е трети на грида, като и той обясни, че е сменил някои реглажи по болида и съответно днес е останал доста по-доволен от него.

Дженсън свърши фантастична работа, но аз жертвах част от скоростта си, за да имам още един комплект софт за надпреварата. Решихме да направя само едно излизане в Q3. Това, разбира се, е компромис, но ще разполагам с нови меки гуми. Миналата седмица в Малайзия видяхме колко важно е това, така че днешната стратегия увеличава шансовете ми. Просто исках да покрием всички варианти – обясни Хамилтън.