Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън доволен от темпото си на чиста писта

Бътън доволен от темпото си на чиста писта

48
0
Дженсън Бътън

Шесто място за Дженсън Бътън бе резултатът от Гран при на Монако за тима на Макларън. След финала на надпреварата шефът на тима Мартин Уитмарш определи карането на англичанина като добро, а това на Серхио Перес – като борбено и интересно във всеки тур. Освен това заяви, че положителната тенденция в развитието на болида МР4-28 е очевидна и макар да не очаква победа в Канада, то целият екип ще се постарае да даде 100% от себе си и в следващото състезание.

Обичайните думи и спокойствието на Уитмарш бяха в контраст с поредния сблъсък на пилотите му на пистата. Перес пресече шикана в защита на позицията си, което предизвика Бътън да направи следния коментар по радиото:

Знам, че сме съотборници, но той пресече напряко, за да опази позицията си.

Отговорът бе, че темпото му е добро и на питуола знаят какво трябва да направят.

От ФИА инструктираха екипа Перес да върне позиция на Бътън, но това не спря англичанина малко по-късно да подхвърли по радиото:

– Може ли да пресека шикана, за да си пазя позицията?

В официалното изявление на Дженсън няма и намек за подобни забележки. В него англичанинът изразява съжаление за отпадането на съотборника си, тъй като това е отнело допълнителни точки на екипа.

– Поне темпото ни на чиста писта бе добро и това е положителен знак. Първоначално нещата в състезанието изглеждаха добре, но Гран при на Монако е едно от онези състезания, в които трябва да си нащрек до самия финал, защото всичко може да се случи – както стана днес. Първите ми обиколки бяха наред. Изпреварих Адриан [Сутил], опитах да задмина Фернандо [Алонсо]. Ударих задното му колело и не внимавах особено, когато Чеко направи наистина добра маневра срещу мен при спирането в шикана на пристанището. След рестарта Адриан пък изпълни добро изпреварване на фибата – всъщност не мислех, че е възможно, тъй като го бях пробвал срещу Фернандо по-рано и не се получи. В последните обиколки се случи ударът между Чеко и Кими [Райконен], довел изведнъж до битка зад тях. Възползвах се да изляза пред Фернандо на Раскас и финиширах шести – коментира Бътън.