Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън доволен от второто си място

Бътън доволен от второто си място

37
0
Монца 2011

Лошият старт костваше шансовете за победа на пилотите на Макларън. Малко след началото и двамата пилоти се оказаха зад Михаел Шумахер, с когото дълго време не успяха да се справят.

„Радвам се, че успях да стигна до втората позиция“, подсмихваше се Бътън. „Неприятно е разбира се, че на старта имах проблеми със съединителя, което ми костваше доста време. Паднах до шеста позиция. При рестарта нямах никаква възможност да задържа Уебър зад себе си, защото максималната му скорост бе по-висока. И станах седми.

Това не ми позволи да съм близо до водещите пилоти, загубих и време при удара между Марк и Фелипе. След това обаче се концентрирах и успях да настигна и изпреваря Люис и Михаел. Това бе наистина голямо удоволствие. После намалих разликата спрямо Алонсо. Много се радвам, че успях да мина и пред него, защото спечелихме важни точки за отбора.

Като цяло екипът се справи чудесно през уикенда, но някои дребни проблеми ни попречиха, а това е неприятно. С тях нямаше как, да успеем да победим Ред Бул и Себастиян. Надявам се следващото състезание да изчистим тези проблеми и да се борим за победата.“