Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън е доволен, че е опровергал критиците си

Бътън е доволен, че е опровергал критиците си

48
0

Преди да замине на почивка в Тайланд, Дженсън Бътън каза, че първите му състезания в Макларън доказват, че не трябва да се правят прибързани заключения във Формула 1.

Настоящият световен шампион пристигна в тима от Уокинг, като се говореше, че той ще бъде пренебрегван от екипа си при наличието на Люис Хамилтън. След четири кръга обаче Бътън е бил по-бърз от съотборника си в три квалификации и вече има две победи в актива си.

Понякога просто трябва да седнем, да гледаме и да се наслаждаваме, вместо да бързаме да говорим. Разбира се, прогнозите може да се окажат верни в бъдеще. Не можеш да си сигурен… Аз обаче съм много щастлив от ситуацията в момента“ – коментира Бътън.

Хамилтън обаче очаква нещата да се променят, след като в няколко поредни състезания той действително показа страхотно каране, пробивайки си път през колоната: „Наистина мисля, че имах няколко страхотни състезание, но той [Бътън] взимаше правилните решения и поемаше по по-лекия път. Аз поемах по по-трудния маршрут и постигах добри резултати, но се надявам скоро и аз да тръгна по по-лесния.“

Пред британското издание „Телеграф“ Хамилтън допълва: „Доста се говореше около това, че той идва в моя екип и че аз ще бъде фаворизиран…, но аз много се радвам за него. Той се справя по-добре, но съм сигурен, че когато нещата се обърнат, и аз ще се справям също така добре.“