Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Фернандо би бил интригуващ съотборник

Бътън: Фернандо би бил интригуващ съотборник

40
0
Дженсън Бътън

Когато Дженсън Бътън се присъедини към екипа на Макларън, той бе обявен от доста експерти едва ли не за ненормален. Страховете, че отборът е изграден около Люис Хамилтън, караха всички да смятат, че Бътън ще получи статут на пилот номер две в екипа. Тези страхове бяха породени от отношението на тима към Фернандо Алонсо, който напусна след само един сезон прекаран в Макларън.

Въпреки всички страхове обаче, Бътън успя да се справи с Хамилтън през миналата година и постепенно се превърна в постоянна величина в екипа. Дори през тази година той успя да спечели победа в Австралия, въпреки че съотборникът му бе на първа позиция на старта. Ясно е, че той не се страхува от големите имена, както свидетелства и интервюто му пред Daily Mail.

„Ако Люис не беше във Формула 1, тогава смятам, че най-вълнуващо за мен щеше да е, ако Фернандо е мой съотборник“, обяснява Бътън. „Той е много талантлив пилот, двукратен световен шампион и е много бърз. Дали е най-бързият пилот в света? Вероятно не, мисля че и той би казал същото, но е изключително интелегентен.“

Британецът открива и други общи страни между него и испанеца.

„В много отношения сме подобни, в други не толкова. Но и двамата се нуждаем от екип от хора около нас. Имаме нужда от подкрепа, за да постигнем целите си. Би било много вълнуващо да работя с него. Той би бил и интересен съперник.

Люис е много бърз, това се вижда непрекъснато, и се радвам, че е мой колега. Понякога е трудно, но в други дни е прекрасно. Той е истинско предизвикателство за мен и това ми харесва.“