Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън хвали Ди Реста

Бътън хвали Ди Реста

42
0
Пол ди Реста

Все още не е ясно, дали Люис Хамилтън ще преподпише своя договор с Макларън след края на сезона, но вече се говори за негов потенциален наследник. Освен двамата финландци Хейки Ковалайнен и Валтери Ботас, както и възможна размяна на местата с Нико Розберг, в последно време се заговори, че е много вероятно Пол ди Реста да наследи шампиона за 2008 г.

Дженсън Бътън може би има повече информация или може би просто от колегиалност не пропусна да похвали своя британски сънародник.

“Пол е невероятен”, заяви Бътън на Монца в разговор с журналисти от английския вестник Телеграф. “Той попива всичко като гъба и е готов да продължава да се учи непрекъснато. От моя гледна точка евентуалното негово идване от една страна е плашещо, но от друга би било забавно.”

Подобни топли думи от страна на Бътън не са изненадващи, след като през миналата седмица стана ясно, че за делата на Ди Реста ще се грижи фирмата Sports Partnership. Ричард Годар, който ръководи фирмата заедно с PR-специалиста Джеймс Уилямсън, е мениджър и на Дженсън Бътън и уреди в края на 2009 г. преминаването му от Браун в Макларън. Така е възможно да се стигне до необичайната ситуация, двамата пилоти в един и същи отбор да се представляват от един и същи мениджър.

Интересно също така е, че Бътън има участие във фирмата и дори индиректно може да се яви в даден момент мениджър на своя колега. Другата пикантерия в случая е, че досега мениджър на Ди Реста бе башата на Люис Хамилтън, Антъни. Бътън обаче за момента не желае да взима отношение по спекулациите за привличането на шотландеца в отбора.

“Не мога да говоря по подобни въпроси, това е работа на неговия мениджмънт. Не смятам, че е правилно да коментирам и смятам, че подобно нещо няма да е приятно и за него.

По принцип говорихме да привлечем още спортисти във фирмата. Аз имам пълно доверие на Ричард, Джеймс и останалите в нея. Въпросът бе това да е човек, на когото имам доверие, който притежава талант и с когото бих могъл да работя.”

За Ди Реста съвместната работа със Sports Partnership също е полезна, поне според Бътън.

“Той се нуждае от хора с опит в бранша, но не трябва да се забравя и човешкото отношение. С Ричард и Джеймс той има на своя страна прекрасни хора”, продължава Бътън. “Аз прекарвам доста време с Пол в личния си живот. Често тренираме заедно и караме често колела в Южна Франция. Той е много талантлив и разумен човек. Това е много важно. Ако фирмата менажира някого, при когото нещата не стоят така, това би било проблем.”