Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Фетел се разбраха за ситуацията на старта

Бътън и Фетел се разбраха за ситуацията на старта

32
0
Гран при на Япония,старт

Дженсън Бътън и Себастиан Фетел бързо уточниха ситуацията от старта на Гран при на Япония, докато изчакваха да излязат на подиума на пистата Сузука. Пилотът на Макларън, който спечели надпреварата, бе избутан от вече двукратния световен шампион след изгасването на червените семафори и стъпи опасно на тревата. Англичанинът успя да се върне в нормалната траектория, но раздразнението му пролича от изстреляната по радио реплика:

– Той трябва да бъде наказан за това!

Случаят, разбира се, бе разгледан от стюардите и те не предприеха повече действия. Ситуацията пък се разви така, че Бътън взе победата в състезанието. Първата му работа, когато видя Фетел след финала обаче, бе да прегърне току-що спечелилия втората си корона германец и след това го попита:

– Не ме ли видя?! Така ли се състезаваме сега?

Всичко обаче явно се оправи на подиума, където радостта от победата на единия и титлата на другия взеха връх, а след това дойде ред на поздравленията, думите на признателност и т.н.

Себастиан покри вътрешната страна на трасето – бе мнението на шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер. – Притисна Бътън. Беше честно. Дженсън постъпи разумно и отстъпи. Изгледахме повторението няколко пъти и решихме, че всичко е наред. Естествено, че Дженсън искаше да вдигне шум покрай случката и да иска наказание – това е част от играта.

Колегата му Мартин Уитмарш заяви, че маневрата била сравнително агресивна и засилила желанието на Бътън да спечели състезанието. В крайна сметка точно Дженсън обобщи ситуацията и смени темата:

– Смятам, че сега трябва да говорим повече за Себ, защото момчето свърши страхотна работа тази година. Колкото и да се опитвахме и работехме, не можахме да го докоснем дори. Така че – поздравления!