Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън доволни, че се качиха на подиума

Бътън и Хамилтън доволни, че се качиха на подиума

49
0
Гран при на Китай

Дженсън Бътън и Люис Хамилтън бяха доволни от второто и трето място в Гран при на Китай, макар в Макларън да смятаха, че можеха и да спечелят третия кръг от Формула 1 за 2012 г.

Наказание за смяна на скоростна кутия прати Хамилтън 5 места назад на грида (седми след второто му време в квалификацията), а съотборникът му се забави в бокса и излезе непредвидено назад в колоната днес в състезанието.

Така е, третият питстоп ми коства наистина много. Състезателното ни темпо обаче бе на ниво, особено с по-твърдите гуми. Проблемът в задната част означаваше, че останах там 9-10 секунди и при излизането имаше 4 болида пред мен, които иначе нямаше да гоня – коментира Бътън.

Той обаче бе категоричен, че денят като цяло е бил прекрасен за него и се е забавлявал, особено с поредицата си от изпреварвания.

Направих чудесен старт, което е обещаващо, ако не се класирам толкова назад в квалификацията. Наистина имахме шанс да бием Нико [Розберг] днес и въпреки че не го сторихме, скоростта ни бе прекрасна, в определен момент бях с 2 секунди по-бърз от него. А и останалите ни боксове бяха наистина силни. Хубаво ще е да сме малко по-постоянни с тях, но засега нещата са наред, макар и малко разочароващи в това конкретно състезание – допълни Дженсън.

Хамилтън заяви от своя страна, че е знаел колко бързи ще са Мерцедес и че ще е трудно да бъдат настигнати, ако Розберг се откъсне напред.

Щастлив съм, че аз стигнах до подиума. Това бе едно от най-добрите състезания през сезона, имаше толкова задминавания – коментира той собственото си представяне. – Водих битка не само със [Себастиан] Фетел, а и с всички останали – бяха наистина бързи на правата. Мисля, че конкретно неговите гуми бяха по-стари, но въпреки това се бореше упорито – каза още Люис.