Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън оптимисти за представянето си в Монте Карло

Бътън и Хамилтън оптимисти за представянето си в Монте Карло

78
0
Дженсън Бътън

Макларън е сред най-успешните отбори в Монако, където в края на следващата седмица ще се проведе шести кръг от световния шампионат на Формула 1. Екипът има 15 победи в легендарната надпревара, 11 полпозишъна и 10 най-бързи обиколки.

Последният успех е от 2008 г., но година по-късно (в шампионския си сезон) по улиците на Княжеството триумфира Дженсън Бътън, който днес е в тима.

Победата ми в Монако през 2009 г. е една от любимите ми във Формула 1 – признава той. – Монте Карло е сред местата, където всеки пилот иска да спечели. Постигането на успех е невероятно, тъй като знаеш, че си покорил едно от най-трудните трасета в автомобилния спорт. Миналата година имах фантастичен автомобил и се чувствах уверен, че мога отново да се боря за победата. Не се получи, така че при връщането си там имам работа за довършване. Сега за първи път ще караме с гумите суперсофт и това определено ще е интересно. И въпреки че сегашният ни болид не пасва особено на по-тесните конфигурации като тази в Княжеството, то аз оставам оптимист, че ще се справим с проблемите с баланса от последните два старта.

Люис Хамилтън също смята Монако за изключително специално трасе, въпреки че там средната скорост е най-ниска за целия календар.

Освен това няма място за грешки. Освен зоната на Сен Дево плюс Мирабо и тази на пристанището няма къде да избягаш, ако сбъркаш нещо. Но за мен е по-интересно, когато залозите са толкова високи – каза още англичанинът. – Най-важното (освен преследването на победата) е да продължаваме с постоянството в представянето. Да печелим постоянно точки в момента е най-разумният начин да се борим в шампионата. До момента записвах актив във всяко състезание и съм само на 8 от първото място в класирането. Това е окуражаващо и е прекрасно, че подходът ми ми се отплаща – добави Хамилтън.