Начало Автомобили Бътън и Хамилтън подкараха Макларън МР4-12С

Бътън и Хамилтън подкараха Макларън МР4-12С

94
0

Вчера Макларън представиха новия МР4-12С пред представителите на медиите и същевременно оповести цялата информация относно модела.

Колата разполага с 3,8-литров туин-турбо мотор, който е разработен с помощта на компанията Рикардо. Максималната му мощност е 600 к.с., които се постигат при 7000 об/мин., а прекъсвачът се включва при 8500 об/мин.

Въртящият момент пък е 599 Нм, които се постигат при 3000 об/мин.

Единствено точните възможности на колата все още не са оповестени, но при всички случаи ускорението от 0 до 100 км/ч ще бъде малко над 3 секунди.

Трансмисията на тежката малко под 1300 кг кола е 7-степенна и разполага с 2 съединителя и може да бъде оперирана в три различни варианта – Normal, Sport и Track. Има също така и две конфигурации, отнасящи се до управлението на колата, твърдостта на окачването и системите за стабилност, които се казват просто Н и Р.

Същевременно колата ще изхвърля само 300 грама СО2 емисии на километър, което е доста по-ниска стойност от тази, която имат нейните конкуренти Ферари 458 Италия и Мерцедес-Бенц SLS AMG.

Пилотите на Макларън във Формула 1 – Дженсън Бътън и Люис Хамилтън, естествено също присъстваха на събитието и имаха възможност да покарат колата. Кадри от събитието могат да се видят в следващото видео: