Начало Лайфстайл Бътън и Хамилтън промотират кампания за по-сигурни пътища

Бътън и Хамилтън промотират кампания за по-сигурни пътища

51
0
Дейвид Камерън,Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън бяха на посещение при британския премиер Дейвид Камерън по повод началото на кампания във Великобритания за повишаване сигурността по пътищата. Пътните транспортни произшествия са причина за най-много фатални случаи не само на Острова, но и в глобален мащаб.

На всеки 6 секунди някой загива или е сериозно ранен по световните пътища. Затова ситуацията трябва да стане приоритетна за всички. Във Великобритания успяхме да направим пътищата си едни от най-сигурните в света. И въпреки това инцидентите по тях все още са водеща причина за смъртта на британски тийнейджъри и младежи – ежедневно губим по 6-7 души – заяви Камерън.

Хамилтън бе категоричен, че е щастлив от възможността да участва в кампанията, за да помага в усилията за спасяване на животи.

На състезателната писта като пилот разчитам на каската, коланите и всички останали осигурителни характеристики в колата си, за да се намали рискът от контузии. По пътищата на всяка държава би трябвало нещата да са по същия начин – по-сигурни автомобили и настилки, необходимо е да се провежда обучение. Няма извинения. От днес всички трябва да действаме – допълни Бътън.

Инициативата е на Организацията на обединените нации, чийто генерален секретар Бан Ки-муун призова всички страни да се изправят срещу тази глобална епидемия.