Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън убедени, че ще направят добро състезание

Бътън и Хамилтън убедени, че ще направят добро състезание

41
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън остана на 0,009 сек от първата позиция за Гран при на Япония и макар това да внесе известна горчилка в радостта му, все пак удовлетворението от постигнатото надделя.

За първи път този сезон съм толкова близо до полпозишъна, но въпреки това постижението ми не е най-доброто. Но съм доволен, защото не спестих нищо на пистата днес. Чувствам, че извлякох максимума от автомобила, нямаше какво повече да изстискам. Според мен целият тим е окуражен, защото тук нямаме кой знае какви подобрения по автомобилите. Задното крило е по-ефективно, особено със системата DRS, но като цяло болидът е много бърз на високоскоростни трасета. Бяхме на ниво на Спа, както и на Сузука, така че темпото ни не е изненада – коментира Дженсън.

В същото време съекипникът му Люис Хамилтън отново се озова в спорна ситуация.

Той не успя да започне последната си бърза обиколка и първоначално обяви маневрата на Михаел Шумахер (Мерцедес) в последния завой преди решителните турове за опасна. Впоследствие заяви, че ситуацията била интересна.

Всички се стремяхме да стигнем старт-финала, за да започнем обиколка. Но при влизането ми в последния завой Марк [Уебър] изникна отникъде и бе от вътрешната страна. След това Михаел се появи от другата и мина през тревата. Тези инциденти ме забавиха. Но съм щастлив, че съм трети, тъй като позицията ми е откъм по-чистата страна на пистата – заяви Хамилтън.