Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън удовлетворени от работата си през първия ден

Бътън и Хамилтън удовлетворени от работата си през първия ден

39
0

64 обиколки и 7-о място и в двете свободни тренировки за Гран при на Монако записа Люис Хамилтън днес.

– Не бяхме на върха на таблицата, но аз винаги съм обичал да карам тук. В Монако просто всичко изглежда толкова по-бързо от нормално, поне два или три пъти по-бързо, отколкото на други трасета. Винаги си на ръба и ако натиснеш спирачката секунда по-късно, отиваш в бариерата. Чувството е невероятно – сподели той. – Тазгодишният болид пък е фантастичен. На светлинни години е пред миналогодишната кола. Направили сме и добра стъпка напред с настройките и се надявам да се борим за място в топ 3 в квалификацията.

Дженсън Бътън бе сравнително доволен от работата през първия ден. Той направи някои промени по своя МР4-25 за следобедната сесия, но установи, че не всички са в правилната посока и се наложи да се върне към някои предходни реглажи.

– Темпото ни в дълга серия е на ниво и съм щастлив от това. Все още имаме малко работа -да се опитаме да намерим оптималните настройки за болида с малко гориво и нови гуми. Като цяло Ферари изглеждат много бързи, но съм почти сигурен, че Ред Бул крият скоростта си. Все пак обичайните коли са най-отпред и съм убеден, че ще имаме по-ясна идея за позициите в събота сутринта – заяви световният шампион за 2009 г.