Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Маса съжаляват за отпадането на Истанбул от календара

Бътън и Маса съжаляват за отпадането на Истанбул от календара

57
0
Фелипе Маса,Ферари

Общо седем пъти се състоя състезанието за Голямата награда на Турция. На трасето построено за близо $100 млн. в покрайнините на Истанбул Формула 1 за първи път гостува на 21 август 2005 г. През следващата година обаче, пистата с невероятния завой номер 8 няма да има място в календара. Исканията на Бърни Еклестън са се видели прекалено големи за организаторите, посещаемостта пък никога не е била особено голяма.

Съжалявам, защото определено харесвам тази писта„, обясни бившият световен шампион Дженсън Бътън. Британецът спечели там своята титла през 2009 г. „Нямам идея какви са причините, но при всички случаи е жалко. Мислейки си за Истанбул веднага се сещам за няколко крайбрежни локали на Босфора, където съм изпитал наслада от посещението им. Градът е невероятен, пистата е с една от най-добрите конфигурации в целия календар. Тъжно е, че повече няма да караме там.“

Съжаление изпитва и пилотът, спечелил най-много победи в турската столица. Фелипе Маса спечели там състезанията между 2006-2008 г.

Печелил съм три пъти в Истанбул, това определено значи много за мен„, споделя пилотът на Ферари. „За съжаление обаче от следващия сезон пистата няма да присъства в календара. Но все пак ще караме пак в Бахрейн, също прекрасно място, на което карам с удоволствие.

Освен това ще се завърнем в САЩ, където се надявам да изградят чудесна писта. Повече за трасето там не мога да кажа. Радвам се че идват нови състезания. Още тази година трябваше да караме 20 състезания, но по една или друга причина това не се случи. Със сигурност обаче ще бъде значително по-натоварено, защото ще има повече от така наречените „Back-to-Back“ надпревари (състезания в два последователни уикенда). Но всичко е ОК. Ние сме тук, за да се състезаваме. Така че състезание или две в повече не са проблем.“