Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Има още на къде да се развиваме

Бътън: Има още на къде да се развиваме

58
0
Дженсън Бътън

Едва ли след края на предсезонните тестове пилотите са си мечтали за тренировки на мокро в началото на уикенда в Австралия. Точно това обаче бяха условията през днешния ден. Дженсън Бътън обаче все пак успя да постигне най-доброто време в днешния ден, давайки време от 1:27,560 мин., но въпреки това не бърза с оптимизма.

„Въпреки че не означава нищо, най-доброто време в петъчния ден е едно добро начало на сезона“, радваше се Бътън. „В сравнение с последните тестове колата е напълно различна. Пистата е различна и средната скорост в завоите е по-ниска, но като цяло колата функционира много добре.

Според мен обаче все още има области, в които можем да се развиваме още. За съжаление днес не можахме да направим толкова обиколки, колкото желаехме, но като цяло бе позитивно начало. Сутринта работихме по настройките, а следобед просто искахме да видим, как реагира колата на промените и как реагира на мокро с интермедия или гуми за дъжд.

Времето не ни помогна особено много днес, но за всички условията са еднакви. Като цяло смятам, че можем да сме доволни, но ще имаме доста дискусии, за да определим посоката, която да поемем през утрешния ден.“