Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън иска да спечели титлата честно

Бътън иска да спечели титлата честно

50
0

Дженсън Бътън заяви, че не иска да печели световната титла на всяка цена. Британецът, който може да стане шампион още този уикенд в Япония, бе попитан от журналистите дали би прибегнал до нещо друго, освен каране, за да спечели шампионата.

„Има значение какъв тип човек си. Ще се чувствам все едно съм измамил себе си и аз не съм единственият пилот, който се чувства така“, каза Бътън, напомняйки за титлите на Михаел Шумахер с тима на Бенетон.

„Това бе Шумахер, а не аз. Не мисля, че титлата значи толкова много за мен. Така аз бих измамил и хората, които гледат. Какъв е смисълът? Това е като да участваш в състезание и да минеш по пряк път“, добави още британецът.

Тези негови изказвания са отчасти и като резултат от страховете на Рубенс Барикело, че Рос Браун би могъл да фаворитизира Бътън, които бразилецът изрази наскоро. Слуховете твърдят, че когато Браун са повикали колата на Барикело в Сингапур, по радиото той е извикал: „Какво ми правите този път?“

Бътън настоява, че в отбора няма да има никаква следа от тактика.

„Ако Рубенс имаше различен характер или ако аз бях в ситуация, в която мразех съотборника си, може би щях да мисля по друг начин“, каза още британецът.