Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Изглежда сме на около две секунди от най-бързите

Бътън: Изглежда сме на около две секунди от най-бързите

38
0
Серхио Перес

Сезон 2013 г. във Формула 1 започна определено трудно за Макларън. Тимът промени радикално своя МР4-28 и така и не се справи с колата по време на тестовете. Лутането продължи и по време на първите свободни тренировки в Австралия, където лошото темпо на Дженсън Бътън и Серхио Перес бе основна тема на разговор през втората сесия. Не помогнаха дори подобрения като това, че на механиците промените по предното окачване вече им отнемат само 7 минути, докато миналата година им бяха нужни 15.

Шефът на екипа Мартин Уитмарш се включи от питуола по време на следобедната тренировка и призна, че на колите им липсва прилепяне.

Беше наистина сложен ден. Колата ни изглежда няма прилепяне и не е постоянна като поведение, а и предната част е нестабилна. Колкото и да се стараехме, не успяхме да постигнем напредък в течение на тренировките. Събрахме обаче данни за анализ. Освен това никой не печели шампионата в първото състезание. В първенството се побеждава като управляваш развитието на автомобила си от базата в Австралия през март до Бразилия през ноември – допълни той.

Всичко това не бе особено успокоение за пилотите. Бътън повтори думите на спортния директор Сам Майкъл за това, че Макларън очевидно не са толкова бързи в момента, колкото им се иска.

Очевидно е, че не сме толкова бързи, колкото ни се иска. Задачата ни сега е да работим здраво, за да открием защо колата ни е с такова поведение, особено като управление и аеропритискане. Честно казано, късите ни серии не бяха особено окуражаващи. Изглежда сме на около две секунди от най-бързите, а подобно нещо винаги е разочароващо за толкова успешен отбор като Макларън. Но в подобни ситуации всичко, което можеш да кажеш, е, че ти предстои страшно много работа. Точно това и ще направим. Този отбор е невероятно добър в обръщането на ситуацията, когато изискването е такова. Убеден съм, че ще подобрим нещата за утре. Квалификацията няма да е лесна, но сме уверени, че ще се справим по-добре в събота в сравнение с днешния ден – каза още англичанинът.

Перес също не бе щастлив от ситуацията. Той пък наблегна на това, че бил наясно колко добри са инженерите на Макларън и няма съмнение, че те ще намалят разликата спрямо най-бързите.