Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Каталуния изисква прецизност и наказва агресивността

Бътън: Каталуния изисква прецизност и наказва агресивността

36
0

След две победи в първите четири старта за 2010 г. Дженсън Бътън се озова в неочаквана за мнозина позиция. Дори Сър Джеки Стюарт призна, че е впечатлен от представянето на световния шампион за 2009 г., след като преди началото на сезона му предрече крах, тъй като влиза в пещерата на лъва.

– Спечелих испанската Гран при миналата година и смятам тази победа за една от най-хубавите си през 2009 г. – коментира Бътън. – Пистата е сравнително високоскоростна и е истинско удоволствие за каране, стига, разбира се, колата ти да върви добре. Има някои бързи завои като девети и последния, но повечето са сравнително дълги криви, в които наистина ти трябва болидът да свърши цялата работа. Прецизността е важна на това трасе, което наказва агресията. А ако автомобилът е с нестабилна предница и недозавива, то състезанието ти е крайно трудно!

Дженсън обаче смята, че пистата до Барселона ще пасне на Макларън МР4-25 заради наистина добрия баланс на болида.

– Това е една от най-впечатляващите характеристики на колата ни. Освен това се представихме добре там по време на зимните тестове и според мен сме наистина чудесно подготвени. Освен това нямам търпение пак да се състезаваме в Европа. Надпреварите навън бяха вълнуващи, но си мисля, че всички във Формула 1 имат нужда от стартове, провеждащи се далеч по-близо до вкъщи – допълни Бътън.