Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Колата имаше значително повече сцепление сутринта

Бътън: Колата имаше значително повече сцепление сутринта

38
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън завърши квалификацията на пета позиция, но благодарение на наказанието на своя съотборник Люис Хамилтън, англичанинът ще стартира четвърти утре.

„Колата сутринта беше чудесна, сега в квалификацията не успях да намеря достатъчно грип, особено с твърдите гуми“, оплака се Бътън, който използва меки още в първата част на квалификацията. „Трябва да разберем, защо не успяхме да намерим необходимия баланс и да подобрим нещата за утре.

Освен всичко друго цял следобед се борех с трафика. Беше трудно да направя чиста обиколка. Когато все пак успеех, гумите бяха свършили. В последната ми бърза пък видях, как Фелипе се заби в мантинелите, когато бях зад него.

В този опит вероятно щях да съм доста по-бърз, но влязох в зона с жълти знамена, видях много прах и колата на Фелипе извън пистата. Можеше да спечеля повече време, според телеметрията съм бил с 14 км/ч по-бавен от обикновено.

Надявам се на по-добро представяне в състезанието. Колата ни се чувстваше отлично с повече бензин, така че се надявам да успеем да използваме напълно потенциала си.“