Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Макларън бяха значително по-силни в Германия в сравнение с последните надпревари

Бътън: Макларън бяха значително по-силни в Германия в сравнение с последните надпревари

39
0
Дженсън Бътън

Макларън бяха значително по-силни в Гран при на Германия в сравнение с последните надпревари от световния шампионат на Формула 1, смята Дженсън Бътън. И двамата пилоти на тима се класираха в точките – нещо, което не се бе случвало скоро.

Има много положителни неща, които можем да извлечем от този уикенд. Темпото ни бе сравнително добро, хубаво е да се задържаш близо до колите отпред като Мерцедес например. Времената ни за обиколка – сравнени с тези на болидите в топ 4 – също не бяха твърде лоши, а имахме страшно голяма нужда от точките. За съжаление борещите се пред мен Катерам-и в последните турове вероятно ми костваха пето място. По принцип очакваш изостаналите да се мръднат, когато водиш битка за позиция, дори да те помежду си да се надбягват. Жалко, тези пунктове може да се окажат важни на по-късен етап от сезона. Колата за сигурност също не помогна на стратегията ни, но като цяло бяхме значително по-силни този уикенд в сравнение с последните няколко надпревари. Наистина можем да се чувстваме добре. Като отбор не допуснахме грешка през целия уикенд и извлякохме максимума от пакета, с който разполагаме – коментира Бътън.

Съотборникът му Серхио Перес потегли от 13-та позиция на старта, а финишира осми. Той също отбеляза, че колата му е вървяла много по-силно – с по-високо темпо и с по-ниско от очакваното износване на гумите.

Успяхме да направим много дълга последна серия и смятам, че използвахме всичко оптимално – продължи мексиканецът. – След сейфти кара като че ли стартирахме ново състезание. Аз се фокусирах върху това да пазя гумите в дълга серия. В последния завой обаче не се получи, а така или иначе щеше да е трудно да удържа Марк [Уебър] зад себе си.

Шефът на тима Мартин Уитмарш обобщи представянето, заявявайки, че и двамата пилоти са свършили фантастична работа.

Жалко само, че и двамата загубиха позиция в последната обиколка. Това бе малко разочароващо. Накрая имаше ужасен трафик и Дженсън загуби няколко секунди в критична част от надпреварата. Това даде възможност на Люис [Хамилтън] да го настине по-бързо от нормалното и да вземе мястото, което по принцип трябваше да запазим. Целият екип свърши невероятно добра работа днес. Състезанието ни бе чудесно, макар още да не сме в желаната позиция. Ще се постараем през трите седмици до Унгария да се възползваме от последното подобрение – допълни Уитмарш.