Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не е съгласен с кратките маршрути на Еклестън

Бътън не е съгласен с кратките маршрути на Еклестън

26
0

Дженсън Бътън разкритикува идеята на Бърни Еклестън да се внедряват по-къси маршрути на пистите от Формула 1. Идеята на шефа на Формула 1 бе всеки пилот да има право да ползва въпросните по-къси маршрути по 5 пъти на състезание, когато е блокиран зад някоя по-бавна кола например.

Настоящият световен шампион обаче не се изказа ласкаво за този проект: „Предполагам, че ако си единственият човек, който знае за този по-къс маршрут, идеята е страхотна… Ние обаче имаме проблеми с видимостта заради позицията на кокпита, която е такава от съображения за сигурност. Затова и ако някой ни дойде под ъгъл, може да бъде много опасно.

Това може би е една от по-добрите му идеи. Бърни всъщност има много, много добри идеи, но това не е една от най-добрите му.

Еклестън от доста време се опитва да увеличи спектакъла във Формула 1, като миналата година предложи да се внедри система за оценяване с медали. Тя на бе приета, като се предполагаше, че спектакълът ще бъде по-голям вследствие на новите правила за аеродинамика, насочени към търсенето на повече изпреварвания. И понеже това не се случи, сега шефът на спорта търси нови начини.