Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Не очаквахме чак такова темпо в Австралия

Бътън: Не очаквахме чак такова темпо в Австралия

37
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Дженсън Бътън започна по възможно най-добрия начин сезон 2012 г. във Формула 1, спечелвайки първия кръг от първенството в Австралия. По-малко от седмица след великолепното си представяне на Албърт парк той ще се състезава на Сепанг и заяви, че се чувства спокоен, освежен и много положително настроен преди Гран при на Малайзия.

След първия старт хората ме питаха дали очаквам да демонстрираме и във втория скоростта, която показахме в Австралия. Аз им отговарям, че не очаквахме чак такова темпо. Бяхме направили, разбира се, симулации по време на зимните тестове, но тогава не можеш да си сигурен в нищо. Затова да сме първи по такъв начин е просто прекрасно – Макларън спечелиха полпозишъна, победата и най-бързата обиколка. Това обаче е и невероятно мотивиращо. Вече знаем, че имаме страхотен автомобил, но въпреки това няма да почиваме. Плановете ни за развитието му са амбициозни – сподели световният шампион за 2009 г.

Основната разлика в началото на сезона спрямо миналата година е, че всичко тръгна наистина добре и екипът от Уокинг не е в догонваща позиция, добави Дженсън.

Предизвикателството е да запазим тази форма. Иначе аз харесвам Сепанг. Пистата е по-високоскоростна от тази в Мелбърн и ако колата върви добре, е истинско удоволствие за каране. Сложна е, тъй като има много различни криви, наклони, няколко слепи завоя. Според мен нашата кола ще се справи на такъв тип трасе и затова може би основната задача ще е да намерим оптимален баланс. На този етап от сезона все още научаваме нови неща за болида и как да извличаме максимума от него – заяви още англичанинът.

Според него има в Мелбърн няколко отбора са се отличили със скоростта си и ще трябва да внимава за Ред Бул, Мерцедес и Лотус.