Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не се интересува от надпревари със спортни автомобили след F1 кариерата...

Бътън не се интересува от надпревари със спортни автомобили след F1 кариерата си

43
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън не се интересува от участие в надпревари със спортни автомобили след приключване на кариерата му във Формула 1, заяви самият пилот.

2014 г. може да е последният му сезон в Гран при, но световният шампион за 2009 г. не прави планове. Въпросът обаче възникна във връзка с присъединяването на Марк Уебър към екипа на Порше. Австралиецът напусна F1 и Ред Бул и ще кара новия хибрид 919 в състезания за издръжливост и 24 часа на Льо Ман.

Льо Ман всъщност никога не ме е вълнувал чак толкова много – призна Бътън. – Колите са значително по-бавни, има различни категории, а прескачането на други автомобили по време на цялото състезание не е нещо, което ме кара да се радвам. Надпреварата има очарование и хората я обичат, но аз не съм запален. Аз искам да се състезавам. Когато напусна спорта в бъдеще, ще си поставя нова цел, каквато мнозина не откриват. Според мен това е най-големият проблем, пред който са изправени мнозина атлети (в края на кариерите си) – състезанията им липсват неимоверно след година. Дори през 2013 г. (когато Макларън имаха огромни проблеми с болида си и не взеха нито един подиум – б.р.) се радвам на битката.

Той изкара празниците с приятелката си Джесика Мичибата на Хаваите. Двамата отбелязаха петата годишнина от началото на връзката си, но за разлика от други двойки го направиха с минитриатлон.