Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не се страхува да се върне в Сао Пауло след миналогодишния...

Бътън не се страхува да се върне в Сао Пауло след миналогодишния инцидент

31
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън не се страхува да се върне в Сао Пауло, където миналата година преживя доста стресираща случка. Заедно с баща си Джон, треньора си Майк Колиър и мениджъра Ричард Годард той се озова под дулата на пистолети. Шофьорът на бронирания Мерцедес обаче (бивш полицай, трениран специално в техники за избягване на подобни ситуации) измъкна всички и нещата се разминаха само с известен уплах.

Въпреки преживяното Дженсън не се плаши от отиването си в Бразилия, където в края на тази седмица е последният кръг от световния шампионат на Формула 1.

Подобни неща ставаха толкова пъти с механици и инженери – неминуемо бе да стане и с пилот. Не мисля, че искаха нещо друго освен чантите ни. Но тази година ще имаме усилена охрана. Мисля, че всеки състезател ще се движи с полицейски ескорт и така би трябвало да бъде – коментира англичанинът. – Трябва обаче да се мисли и останалите хора във Формула 1, които няма да имат ескорт. Трудно е, а надпреварата там е толкова хубава. Обичам да се състезавам в Сао Пауло.

Дженсън спечели световната си титла през 2009 г. именно на Интерлагос. Тогава съотборник в Браун Гран при му бе Рубенс Барикело и той усети много пряко каква е обичта на бразилците към спорта и техните представители в него.

Мястото ми харесва, хората са страхотни, трасето е историческо. Затова и е жалко, че подобни неща се случват, когато излезеш от пистата, но според мен те просто показват контрастите в Бразилия – добави пилотът на Макларън.

Инциденти с хора от и покрай Формула 1 се случват от години. По-късно вечерта след инцидента с Бътън група механици на Заубер загубиха всичките си вещи при подобна случка. Няколко фотографи и журналисти бяха ограбени на път за партито на Ред Бул по случай края на сезона през 2008 г. Още по-отдавна хора от Минарди бяха причакани пред банка, след като изтеглили пари за текущи разходи. Въпреки всичко това Дженсън твърди, че не чувства страх от отиването в Сао Пауло.