Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не вярва на песимизма на Шумахер

Бътън не вярва на песимизма на Шумахер

56
0

Дженсън Бътън е на мнение, че Михаел Шумахер блъфира, когато казва, че няма особени шансове за победа с Мерцедес GP в първите стартове за предстоящия сезон.

Той твърди, че няма да печели. Не му вярвам напълно“ – коментира пред „Билд“ Бътън, който спечели титлата си с базирания в Бракли отбор.

Настоящият световен шампион каза това по повод на факта, че в навечерието на Гран при на Бахрейн повечето медии започват да спекулират кой е фаворит за титлата.

Преди теста смятахме, че ще има четири отбора в борбата за титлата, но сега изглежда, че те ще бъдат дори повече“ – коментира Стефано Доменикали от Ферари.

Люис Хамилтън от Макларън също не е склонен да бъде считан за фаворит: „Не мисля, че сме в най-силната позиция… Мисля, че сме толкова силни, колкото са и Мерцедес…“

„Смятам, че начело са повече от четири отбора“ – добавя Хамилтън. „Наистина е трудно да се каже кой ще бъде конкурентен, но засега според мен Ферари изглеждат най-бързи.“

По време телеконференция на Макларън Хамилтън и Бътън допълват, че Заубер, Форс Индия и Уилямс са отборите, които са близо по темпо до първите четири.