Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Нико скоро ще спечели и следващата си победа

Бътън: Нико скоро ще спечели и следващата си победа

44
0
Гран при на Китай

Дженсън Бътън е от хората, които са съвсем наясно как се е чувствал Нико Розберг, след като спечели вчера първата си победа в Гран при. Германецът успя след 111 опита, докато англичанинът се качи на най-високото стъпало на подиума 113 старта след началото на кариерата си. И на двамата често се налагаше да отговарят на въпроси дали всичките тези години без успех в F1 влияят по някакъв начина на кариерата и мотивацията им.

Англичанинът вече има 13 първи места след триумфа си в Гран при на Унгария през 2006 г., а спечели и титлата в F1 през 2009-а. Той и Розберг изминаха дълъг път преди да усетят вкуса на шампанското като победители и именно това провокираше съмнения, тъй като мнозина други спечелиха състезание след далеч по-кратък период.

Люис Хамилтън например бе победител след едва 6 старта, Михаел Шумахер – 18, Себастиан Фетел – 22, Фернандо Алонсо – 29. Очевидно е обаче, че при други успехът идва по-бавно и на доста по-късен етап от кариерите.

Поговорихме малко на подиума и да, той ме би с две състезания – засмя се Дженсън след надпреварата на пистата до Шанхай. – На мен ми трябваха 113 старта, при Нико са 111. Изумително е колко бързо се случват нещата при отделни хора, ако се окажеш в правилната ситуация. За други е нужно повече време. Кой вариант би избрал човек? Мисля, че всички бихме предпочели моментално да спечелим. Аз лично не бих посочил като вариант пътя, който изминах и допуснатите от мен грешки, въпреки че е ясно и колко хубави неща ми се случиха. Просто е различно за отделните хора – допълни Бътън.

Представянето и скоростта на Мерцедес пък карат състезателя на Макларън да смята, че няма да мине дълго време преди Розберг да спечели следващия си успех в Гран при. Той самият взе втора победа 41 старта след първата, но според него на Нико няма да се наложи да чака толкова.

Сигурен съм, че това няма да е първият и последен триумф на Нико. Целият им отбор изглежда много конкурентоспособен тази година, а самият той не допусна никаква грешка през целия изминал уикенд. Според мен ни предстои сериозна битка с тях – обясни Дженсън.