Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Нуждаех се от ново предизвикателство

Бътън: Нуждаех се от ново предизвикателство

36
0

Малко след подписване на договора си с тима на Макларън, Дженсън Бътън обясни, че всъщност в новия си отбор той ще получава по-малко пари, отколкото щеше да взима, ако бе останал в тима на Браун, който вече носи името Мерцедес.

Пилотът спечели титлата с Браун тази година и всичко между двете страни изглеждаше перфектно до момента, в който не се стигна до искането от страна на британеца за увеличаване на заплатата му и съответно отказа от страна на тима на Браун. Maлко след това започнаха слуховете, свързващи Бътън с Макларън и ето че преминаването му в тима от Уокинг вече е факт и догодина той ще бъде съотборник на сънародника си Люис Хамилтън.

„Мислех, че предизвикателството да застана срещу Люис в собствената му среда ще бъде вълнуващо. Получавам по-малко, отколкото щях да визмам в Браун, така че не става въпрос за парите – всеки, който е вътре в нещата, знае това.

Малко хора са изпадали в позиция като моята. В края на 2008-ма, бях развълнуван от предстоящия сезон с Хонда, но всичко свърши на 5-ти декември и аз не знаех дали изобщо ще се състезавам. Когато пък скочих в колата на Браун през март и осъзнах, че разполагаме с чудовище, чувството за целия отбор бе много специално, тъй като преминахме през толкова много неща.

След като спечелих шампионата, чувството бе странно – бях доволен за себе си и за хората, които ми помогнаха много за да извървя този път, но веднага се появи и въпросът – ‘Какво ще стане с мен сега, след като постигнах съкровената си мечта?’ Така след няколко дни осъзнах, че ми трябва ново предизвикателство.

Имайки предвид къде ще съм догодина и с кого ще бъда, знам, че това е голямо предизвикателство. Толкова е вълнуващо за мен да знам, че ме очаква сезон, в който ми предстои една честна битка. Няма да ми бъде лесно обаче и аз знам това.

Намирах се в една комфортна позиция и идвайки в Макларън, това няма да е същото – това ще е нещо, върху което ще трябва да работя, но е част от тръпката по новото предизвикателство. Люис Хамилтън е изключителен талант, затова няма да ми бъде лесно, а също така няма да бъде лесно и за него, но ние вече започнахме да мислим за 2010-та и как да работим заедно„, обясни световният шампион.