Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън очаква четири отбора в борбата за титлите през 2012 г.

Бътън очаква четири отбора в борбата за титлите през 2012 г.

62
0
Дженсън Бътън,Джесика Мичибата

За Дженсън Бътън единствената причина за разликата между него и Себастиян Фетел се корени в качествата на болида на Ред Бул. Според него продукта на Ейдриян Нюи е дал изключително предимство на най-младият двукратен световен шампион.

„Когато не можеш да поставиш някого под напрежение, тогава той просто не прави грешки“, обяснява Бътън. „Поради тази причина те са заслужени шампиони през тази година. Не допуснаха почти никакви грешки, така че е нормално да спечелят и двете титли. Нашата най-голяма слабост бе в началото на годината, направихме лош старт и изостанахме, а това изостване после бе трудно да се навакса. Почти не тествахме, а това трябва да се промени за да сме по-силни през 2012 г.“

Британецът завърши втори с голяма преднина пред своя съотборник Люис Хамилтън. Освен всичко останало той записа и три победи. Най-сладка за него разбира се бе тази в Канада.

„Триумфа в Канада е просто такъв, какъвто вероятно няма да постигна вече в живота си“, спомня си с удоволствие британецът гонитбата си с Фетел в дъжда над остров Нотрдам.

Другите му победи бяха в Будапеща и Сузука.

„Победата ми в моето Гран при номер 200 в Унгария, на мястото където постигнах и първата си победа също бе чудесна. И разбира се тази в Япония също означаваше много за мен“, обясни Бътън визирайки разбира се националността на своята приятелка. Освен всичко останало британецът прекара и три години при японците от Хонда.

Във връзка с предстоящия сезон Бътън се надява отборът му да стопи преднината на Ред Бул.

„Надявам се да успеем да ги настигнем през зимата. През тази година ние бяхме отбора, който успя да им се противопостави, за съжаление не във всички състезания, но все пак в повечето. Така че се надявам през следващата да успеем да ги настигнем. Разбира се, мисля че и другите ще са много силни и по-специално Ферари с Алонсо. Дори мисля, че и Мерцедес ще направят крачки напред и може да се намесят в борбата. Този отбор вече успя веднъж да го постигне. Имаха възможност да се подготвят повече от половин сезон за 2012 г., когато за последно го направиха станах световен шампион“, завършва подобаващо спомените си Бътън.