Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън остава в БАР?

Бътън остава в БАР?

50
0

Дженсън Бътън може да остане с БАР и догодина според последните слухове в падока на Формула 1. Тази събота (16 октомври) ще се проведе заседанието на Contract Recognition Board (CRB) – организацията, която разглежда споровете относно договори на пилоти в Гран при, на което ще се вземе решение чий договор е валиден – този с БАР или с Уилямс.
Запознати твърдят, че позицията на CRB клони към БАР. При това положение специалисти предполагат, че англичанинът ще кара в тима и през 2005 г., тъй като от Уилямс няма да предложат компенсация за освобождаването му.
Според английския вестник “Сън” пък Бътън няма да поднови договора си с Джон Бифийлд, адвокатът, който понастоящем му е мениджър. Контрактът изтича в края на тази година. Бифийлд е човекът, който намери пробойна в условията на договора на Дженсън с БАР и се свърза с Уилямс.
Дейвид Ричардс от своя страна е убеден, че ще задържи пилота.
Няколко дни преди срещата на CRB съм много спокоен и уверен. Вижте някои други отбори, в които междуличностни отношения се влошиха и начина, по който се представят и после отбележете нашето представяне. Ние ставаме по-силни с течение на сезона и заслугата за това е на Дженсън. Екипът също допринесе в много голяма степен – всички работят максимално професионално – заяви Ричардс.