Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Отборът е свършил страхотна работа през зимата

Бътън: Отборът е свършил страхотна работа през зимата

62
0
Австралия 2012,Дженсън Бътън,квалфикация,Люис Хамилтън,Макларън

Едва в третата част на квалификацията екипа на Макларън „свали картите си на масата“ и се оказа, че това са две аса. Люис Хамилтън и Дженсън Бътън отвяха конкурентите си и това нямаше как да не повдигне настроението в лагера на англичаните. Бътън изрази също така и огромния си респект към постигнатото от своя съотборник.

„Люис направи чудесна обиколка в последната част на квалификацията“, призна шампиона за 2009 г. „Мисля, че всички в отбора сме доволни от резултатите днес. Най-накрая ни се отдаде да спечелим местата на първата редица. Човек винаги иска да е начело, но за първото място днес просто нямаше как да се боря. И двамата трябва да благодарим на отбора. Резултатите днес подчертават, каква работа сме свършили през зимата. В това е разликата. Добрата подготовка може да се окаже решаваща.

Все още не знаем, как стои съотношението на силите в състезателно темпо. Мисля, че в дълги серии от обиколки имаме константна скорост и пазим добре гумите. Утре работата с гумите и постигането на оптимална работна температура за тях ще е решаващо. Въпросът е да не ги претоварим. Неделя е важният ден, защото утре се раздават точките, но резултатите от дне определено направиха живота ни по-лесен. Един много добър ден за мен и за целия отбор.“