Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Отборът работи перфектно за мен

Бътън: Отборът работи перфектно за мен

44
0
GP Hungary 2011,Дженсън Бътън

Победителят в Гран при на Унгария Дженсън Бътън, който триумфира в своя старт номер 200 във Формула 1, похвали чудесната работа на Макларън в сложното за разчитане състезание.

Изказването му идва в контраст със свършеното за неговия съотборник Люис Хамилтън, който загуби изглеждащата сигурна победа след две свои грешки и една фатална в зададената му от екипа стратегията.

Бътън се възползва перфектно от тях, направи чудесно каране и се справи най-добре със променящите се сложни условия на пистата Хунгароринг. Така той спечели втората си победа за сезона, шест години след своя първи успех във Формула 1 на същото трасе и отново при екстремни условия.

– По някаква причина обичам тези условия, не ме питайте защо и как, но това проработи отново. Чудесно решение от екипа кога да поставим меките гуми, чудесни действия от всички нас. Целият уикенд беше невероятен и благодаря на отбора. Всички работиха много усилено, за да разполагаме с този автомобил. Във всеки ден от почивката си ще мислим за Спа, каза Бътън.

Заложилият на стратегия с три стопа пилот обясни, че е имал контрол над състезанието през повечето време и се е наслаждавал на двубоя си с Хамилтън.

– Сега е лесно да говоря, но нещата тръгнаха след първата смяна на гуми. По средата на надпреварата пилотите около мен започваха да имат затруднения, но аз можех да натисна още малко. Болидът беше много добър и работеше за мен. Знаех, че е въпрос на време с изсъхването на пистата да бъда по-бърз от Люис. Нещата малко се промениха с дъжда, но ми беше много забавно. Винаги е забавно да се състезаваш с Люис, допълни Бътън.