Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Първите обиколки ще са много интересни

Бътън: Първите обиколки ще са много интересни

58
0
Дженсън Бътън

Крайно интересно състезание и особено първи обиколки в него прогнозира за неделната Гран при на Китай Дженсън Бътън.

Световният шампион от 2009 г. прецизно анализира днес възможните варианти за развитие на утрешната надпревара. Според него първите седем пилоти на грида с меките гуми за уикенда много бързо ще започнат да губят скорост заради износването им и ще бъдат уязвими за изпреварване.

Очакват ни много интересни първи обиколки – категоричен беше Дженсън. – Меките гуми са за една обиколка, в следващата вече са с 2 сек по-бавни. Определено добрите гуми за уикенда са медиум и с тях ще е състезанието.

Според него поради тази причина с тях трябва и да се завърши състезанието и някъде да се намери място за каране със софт.

Според предвижданията на Макларън утре ще е малко по-хладно и това ще повлияе по-добре върху работата на меките гуми, чието използване и по-късно в състезанието (което е от 15 часа местно време) ще е по-добре.

Стартирайки по-назад на грида обаче, зад 7 други пилоти – всички със софт, Дженсън обясни още, че не е застрахован и от навлизане в трафик. В отбора били тренирали тази ситуация в симулатора и били наясно как да се справят.

Специално за ClubS1 Бътън обясни, че новите детайли са стъпка напред, но все още твърде малка и без пряко влияние върху лекотата на управление.