Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: По принцип човек винаги се стреми към първата позиция

Бътън: По принцип човек винаги се стреми към първата позиция

36
0
Бразилия,Дженсън Бътън,Макларън

В петъчния ден Дженсън Бътън изоставаше заради използването на задно крило с по-малко аеродинамично притискане, но в днешния ден той бе един от малкото пилоти, успели да се противопоставят на победителя в квалификацията Люис Хамилтън. В крайна сметка Бътън изостана едва на 0,053 сек зад съотборника си и се класира втори.

„По принцип човек винаги се стреми към полпозишъна, но днес той бе за моя съотборник“, обясни Бътън. „Поздравявам Люис. Това е неговият последен уикенд за нас и той успя да спечели квалификацията. Със сигурност състезанието утре ще е голямо удоволствие. Ще имаме възможност поне още 1:45 ч. да караме преди края на тая година. Това е нещото, което ние обичаме да правим. Надявам се състезанието да е интересно. Също така се надявам да спечелим достатъчно точки за класирането при пилотите.

Направих добра обиколка, но със сигурност има някои дреболии, които можеха да ни дадат още малко скорост. Доволен съм от последния си опит, но Люис бе побърз от мен с 0,005 сек. Чудесно е, че отново ще мога да стартирам от първа редица, след като предишната квалификация не протече по най-добрия начин за мен. Люис ще стартира за последен път с отбора утре и се надявам да сме в добра форма.

Ще е добре да завършим добре годината. Правилата през следващата година няма да се променят значително, така че всички ще напреднат в развитието си. Ние също ще направим всичко възможно, защото имаме много добра база за следващия сезон.“