Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Победата днес бе почти като победа в състезание

Бътън: Победата днес бе почти като победа в състезание

50
0
Дженсън Бътън,Макларън,Спа

Дженсън Бътън се завърна с победа в квалификацията след дългата лятна пауза. Британският пилот на Макларън държеше положението под контрол още от първата част на квалификацита, когато само Малдонадо успя да го изпревари и то след като използва комплект от по-меките гуми. Радостта му бе още по-голяма, защото това е първият му пол позишън в 50-ия състезателен уикенд за отбора.

„Последният ми пол бе доста отдавна, мисля че от Монако през 2009 г.“, сподели чувствата си Бътън след квалификацията. Това е доста време. Представях се по-добре в неделя в последните години, отколкото в събота. Но сега квалификацията бе много добра. Затова бе важно да постигнем добър резултат след края на лятната пауза. Разбира се състезанието утре е по-важно. Но победата днес за мен бе почти като победа надпревара, защото чаках дълго за нея.“

В тренировките за място в събота Бътън действително имаше доста проблеми през последните години. Той редовно бе побеждаван от Хамилтън, но днес той бе с класа над съотборника си.

„Ако знаех на какво се дължи днешното ми темпо щях да съм още по-щастлив. Балансът ми сутринта бе по-добър. Направихме малко обиколки, но още базовите настройки бяха много добри. Ще трябва да оправим някои детайли, но като цяло всичко е по вкуса ми. Винаги е било трудно да намерим баланс в квалификацията, които да пасва на моя стил, но когато всичко пасне тогава печеля пол.

Искам да благодаря специално на моите двама инженери Том и Дейв, които са преживели доста тежки съботи с мен. Днес обаче всичко бе по ноти. Стартовата позиция би трябвало да направи нещата за мен утре по-лесни, но ще бъде тежък ден.“