Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън помни първата си победа и е готов пак да се бори...

Бътън помни първата си победа и е готов пак да се бори в Унгария

32
0

Дженсън Бътън спечели първата победа в кариерата си в Гран при на Унгария – надпреварата, която предстои този уикенд като 12-и кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Англичанинът триумфира там с Хонда през 2006 г. в променливи метеорологични условия и твърди, че помни надпреварата все едно е била вчера.

– Всъщност помня най-хубавите неща от състезанието – като момента, когато осъзнаваш, че всичко е реално, виждаш реакциите на хората около себе си. Беше велик миг в кариерата ми и все още го усещам – заяви англичанинът преди да потегли за тазгодишната надпревара в Унгария.

Той и тимът му Макларън пък изживяха трудни моменти в последните кръгове от шампионата. На Силвърстоун амбицията да се използват новите под и обдухван с горещ въздух дифузьор се провали и се наложи МР4-25 набързо да се върне към предишната си конфигурация. Две седмици след това компонентите проработиха на Хокенхайм, но останаха още въпроси за доизчистване. Въпреки това Бътън се надява на по-добро темпо на Хунгароринг:

– Според мен заминаваме за Унгария по-оптимистично настроени относно темпото си. Отборът по традиция се представя добре на тази писта. Мисля, че разполагаме с вариант на колата с високо аеропритискане, който би трябвало да върви наистина чудесно на това трасе. Научаваме все нови и нови неща за пода и дифузьора си с всяка изминала сесия. От надпреварата в Германия също събрахме доста полезна информация. Сега само трябва да извлечем максимума от пакета – заяви Дженсън.

Според него Хунгароринг е хубава писта, където обаче трябва да контролираш изцяло болида си.

– Някои от бордюрите са доста високи, така че е нужна прецизност през високоскоростните участъци. За щастие се изисква високо аероприлепяне, така че по принцип има хубаво сцепление. Или поне нивото е добро в неделя, тъй като в началото на уикенда пистата винаги е мръсна – обясни още световният шампион за 2009 г.