Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Понякога не мога да повярвам какъв късметлия съм!

Бътън: Понякога не мога да повярвам какъв късметлия съм!

58
0

С надежда за поредното добро представяне подхожда към предстоящата Гран при на Европа Дженсън Бътън. Световният шампион за 2009 г. бе втори в последните две състезания, в които Макларън спечелиха двойни победи и смята, че тимът е в състояние да продължи в същия дух.

– Като отбор спечелихме максимум точки в последните две състезания и чувстваме, че наистина сме набрали инерция. Екипът работи като едно цяло, така че преди Валенсия се надяваме и там да успеем да капитализираме решимостта и амбициите си – заяви Дженсън. – Пистата е по улиците на града, но въпреки това усещането на нея е по-различно от други улични трасета като Монте Карло и Сингапур. Доста по-бърза е – има бавни завои, стените до които не прощават и най-малката грешка, но има високоскоростни промени на посоката плюс няколко дълги прави. Интересно място е от гледна точка търсенето на настройки. Не се разчита изцяло на аероприлепянето и би трябвало да пасне на колата ни.

Бътън вече се подготвя и за може би най-важния старт за себе си, съотборника си Люис Хамилтън и Макларън като цяло – домашната им Гран при на Великобритания.

– Във Валенсия освен това ще е последният старт преди двете важни събития в родината: домашната ни надпревара на Силвърстоун и фестивалът на скоростта в Гудууд преди това. И двете събития ще привлекат британските фенове. А като световен шампион, нямам търпение да участвам в тях: Силвърстоун ще е невероятно изживяване. Освен това ще изпълня една от детските си мечти да карам един от класическите Макларън-и на Ален Прост – МР4-2С. Понякога направо не мога да повярвам какъв съм късметлия! – призна си Дженсън.