Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън пръв ще кара новия МР4-27

Бътън пръв ще кара новия МР4-27

46
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън пръв ще се качи и изпробва новия Макларън МР4-27 по време на първите предсезонни тестове във Формула 1 през февруари. Автомобилът премина задължителните краштестове на ФИА още преди Нова година и развитието върви по план.

Световният шампион за 2009 г. (който вдругиден навършва 32 години) вече се върна във Великобритания, след като по празниците бе на почивка на Хаваите. Преди известно време той се премести да живее в Гърнси, където понастоящем продължава да тренира преди тестовете. Съотборникът му Люис Хамилтън е в Съединените щати и също провежда подготвителна програма.

МР4-27 трябва да излезе на писта на 7 февруари и Бътън ще е зад волана, потвърдиха от Уокинг. Той ще продължи пробите и през втория ден, след което ще отстъпи кокпита на съекипника си.

За следващите тестове – на пистата Каталуния до Барселона – двамата ще се разменят, като всеки ще има по два дни в автомобила. Люис ще кара пръв в изпитанията, стартиращи на 21 февруари, а в тези започващи на 1 март отново Дженсън ще провежда тренировки от началото.

Управляващият директор на Макларън Джонатан Нийл обясни наскоро, че в Уокинг не са предприели консервативен подход при конструирането на МР4-27, въпреки че в началото на 2011 г. изостанаха заради твърде иновативната си изпускателна система. Той нарече подобни решения контролиран риск и допълни, че във Формула 1 просто не можеш да си позволиш да не се развиваш дори за секунда.

За подготовката на Макларън за сезон 2012 г. ще намерите още подробности в новия брой на списание ClubS1 (146).