Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън преподписа с Макларън, но не е ясно за колко години

Бътън преподписа с Макларън, но не е ясно за колко години

44
0
Дженсън Бътън

Очакваното се случи – Дженсън Бътън преподписа договора си с Макларън, но екипът и пилотът не уточниха за какъв период става дума. Дългогодишен е единственото определение за контракта в официалното съобщение, в което се казва още, че това ще подсили още повече отбора в дългосрочен план, докато екипът продължава да расте и да се развива.

Никога не съм се чувствал повече у дома си, отколкото в Макларън. С тима спечелих 4 от най-страхотните състезания в живота си и понастоящем съм втори в подреждането при пилотите, като чувства, че карам по-добре от всякога. Това се постига единствено при наличието на необходимата подкрепа, а аз искрено вярвам, че страстта и решимостта за победа са по-силни в Макларън в сравнение с където и да е другаде. Не съм крил амбицията си да продължа да печеля надпревари и световни шампионати, а смятам, че това е мястото, където съм в състояние да го постигна – коментира световният шампион за 2009 г.

Съотборникът му Люис Хамилтън заяви, че новината е страхотна, тъй като сънародникът му е прекрасен човек, истински член на отбора, при това още от момента на присъединяването си към екипа.

Дженсън е прекрасен човек и състезател. Всъщност определено мога да кажа, че е един от най-способните и уважавани пилоти, които сме имали. Затова съм толкова доволен, че ще продължим работата си с него. Той допринася страшно много за организацията ни и се гордея, че съм шеф на тима, в който кара – допълни Мартин Уитмарш.