Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън призовава Хонда да задържат Рубенс

Бътън призовава Хонда да задържат Рубенс

76
0

Дженсън Бътън призова тима на Хонда да запази Рубенс Барикело и през следващата година – смятайки, че по-добрият избор е с двама опитни пилоти.

Хонда съобщиха, че ще тестват Бруно Сена и Лука ди Граси в Барселона като част от програмата им за оценка на пилоти. И въпреки че изпълнителният директор на тима, Ник фрай, каза, че е важно да се оценят младите надежди, то Бътън смята, че за Хонда по-добрият избор е опитът на Барикело.

Когато бе попитан по време на пресконференция по повод на Ралито на шампионите дали е по-добре Хонда да има двама опитни пилоти, Бътън каза: „Да, определено, особено при новите правила.”

„Има толкова много аеродинамични промени по колата, а и също покрай KERS и сликовете – определено тимът ще се нуждае от качествена обратна връзка. А едно ново момче едва ли ще дава достатъчно и точна информация. Но решението не е мое.”

Бътън каза, че според него Барикело – който бе по-бърз от британеца в десет квалификации тази година – бе в най-добрата си форма тази година.

„Тази година той кара по-добре от всеки друг момент, откакто е в Хонда” – казва Бътън. „Това е най-добрият му сезон, като самият той подчертава, че кара по-добре от всякога. Не мисля, че Рубенс лъже.”

„Той казва истината, което е добре за един съотборник. Освен това се представя доста постоянно.”

„Последните му три състезания бяха най-добрите му. В самите надпревари бяхме доста близки по темпо, но в последните три квалификации той ме би. Той свърши страхотна работа.”