Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Просто нямаше смисъл да се кара следобед

Бътън: Просто нямаше смисъл да се кара следобед

69
0
Дженсън Бътън,Макларън

Спа показа своето непривлекателно лице още в първия ден от уикенда. В Ардените валя пороен дъжд по време и на двете тренировки. Температурите пък бяха едва 11 градуса. И докато сутринта можеше да се кара в известен период от време, то следобед бе почти невъзможно. Дженсън Бътън направи осем обиколки сутринта на пистата, а следобед завъртя само две.

„Не успяхме да научим много днес“, обясни Бътън. „Направихме няколко излизания с минаване през бокса. Опитвахме и стартове. И докато сутринта някак се караше, то следобед си бе риск. Бе много по-мокро. Направихме двете излизания само, за да изпробваме спирането и тръгването от бокса при тези условия.

Особено от обратната страна на пистата бе много кофти. Имаше вода навсякъде, на някои места където асфалта е различен не позволяваше на водата да се оттича. Трябваше да дигам крак от газта, за да не изхвърча. В ниското на Червената вода също бе проблемно, защото там водата просто се стичаше от хълма.

При такива условия няма как да се проведе състезание, затова бе безсмислено да караме. Заложихме на сигурността, защото следобед просто колата плуваше, а не се движеше по асфалта.

Надявам се утре времето да се подобри. Ще е важно за нас, за да можем да изпробваме някои неща. След толкова дълга пауза е важно да се събере повече информация. Така че утрешната тренировка ще е много важна. Ако разбира се не вали. Ако вали, но по-леко от днес следобед със сигурност ще караме повече. Надяваме се да имаме два дни с добро време.“