Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Разбира се, че ми се иска да съм по-напред от осмото...

Бътън: Разбира се, че ми се иска да съм по-напред от осмото място на финала

47
0
Дженсън Бътън,Испания,Макларън

Дженсън Бътън завърши на осмо място в Гран при на Испания. След слабото представяне в квалификацията това може да се приеме като известен успех. Въпреки това англичанинът не бе особено доволен, след като в определени моменти от състезанието се движеше дори 17-и заради невъзможността на болида на Макларън да успее да загрее оптимално гумите. В последвалото преследване все пак се оказа, че новите части работят добре. Въпреки това Бътън знае, че предстои още много работа от всички членове на екипа, за да бъдат настигнати отборите в челото.

„Състезанието не бе особено забавно за мен“, обясни Бътън. „Стартът ми не бе добър, което бе чудно, защото по принцип сме сред най-добрите в това. Бавната скорост на загряващата обиколка определено не ни помогна. В първия завой нямах никакво сцепление. Свлякох се до 17-а позиция, преди в крайна сметка да успея да се придвижа до 8-а.

Това показва, че отборът избра правилната стратегия. След като сложихме твърдите гуми нещата се подобриха. Неприятното обаче бе, че загубих елемент от колата си. Явно съм се допрял до някого в първата обиколка. Имаме още много работа пред себе си. Все пак обаче събрахме много нужни данни за новите части по колата.

В Монако ще имаме нови, надяваме се това да доведе до значително по-добри резултати. Новите елементи по аеродинамиката са основа, на която можем да градим. Искам да благодаря на момчетата за усилената работа. Успяхме да влезем в точките с двете коли, което според мен е положителен сигнал. В момента сме в трудна ситуация, но правим най-доброто по силите си.

Интересното е, че при моментната ситуация с гумите, можеш да извлечеш позитиви чрез тях и стратегията, дори и колата ти да е по-бавна. Разбира се обаче ми се иска да завършвам по-напред от осмото място. Успяхме да извадим максимума от това, с което разполагаме.“